Foreningen

Når man aftager tv-signaler og/eller internet fra Eriksminde Medienet er man samtidig medlem af foreningen.

Som medlem af foreningen har du mulighed for at have indflydelse på foreningens tilbud til medlemmerne samt hvem der sidder i bestyrelsen og hvem der er suppleanter.

Disse områder behandles til den årlige generalforsamling, som man har mulighed for at deltage i, når man er medlem.

Foreningen ledes til daglig af bestyrelsen, hvor der sidder syv medlemmer og 2 suppleanter. Bestyrelsen arbejder for at levere relevante og konkurrencedygtige tjenester til medlemmerne i forhold til pris, kvalitet og service.

Rammerne for foreningens virke er beskrevet i Vedtægterne for Eriksminde Medienet.

Eriksminde Medienet er medlem af Forenede Dansk Antenneforeninger (Vores brancheforening), og er tilsluttet Asomnet hvis formål er, at opnå bedst mulige vilkår for levering og afregning af ydelser til moderne antenneanlæg.
Eriksminde Medienet har siden 1970 leveret Radio- og TV - signaler til sine medlemmer. De første år var der tale om få radio- og TV - kanaler. Da TV - kanalerne kunne nedtages via satellit, var Eriksminde Medienet med fra starten i 1989.

I 2002 blev anlægget ombygget til 864 MHz inkl. returvej, der gav mulighed for returvejs (tovejs) trafik, som forberedelse til Internet. I 2002 kom internettet så på anlægget, som udnyttede returvejs-muligheden, og senere kom også IP - telefoni. I praksis kan nettet enkelt udbygges til ca. 1400 MHz.

Eriksminde Medienet var en af de første foreninger der testede digitalt TV i 2008 med egen digitale hovedstation. Fra efteråret 2009 blev alle TV - kanaler sendt analogt og digitalt. Siden 2014 sendes alene digitale TV signaler ud til medlemmerne.

I dag er det stadig en forening som ejes af medlemmerne. Foreningen kan servicere de ca. 850 husstande i Eriksminde med digital radio på TV og +60 digitale TV - kanaler med EPG fordelt på 3 pakker. Endvidere er det muligt at udnytte HbbTV. Endvidere kan der fra 2016 tilkøbes mindre TV - pakker og enkelte TV-kanaler.

Eriksminde Medienet leverer desuden Internet til de fleste medlemmer med 250/40 Mbit som er et billigt og meget populært tilbud, men kan levere yderligere hastighed op til 500/100 Mbit og telefoni. I takt med udviklingen og medlemmernes behov udbygges anlægget til medlemmernes behov.

Eriksminde har eget fiber- og kabelnet dækkende hele Eriksmindekvarteret. Fiber- og kabelnettet er løbende moderniseret gennem årene, så det i dag tilgodeser kravene til at levere up-to-date TV, hurtig internet, telefoni osv.

Foreningens historie

Eriksminde Antenneforening er startet i begyndelsen af 1970'erne.

I 1960'erne blev der bygget mange boliger i Eriksminde. Men modsat i dag var det de nye beboere som skulle gennemføre byggemodningen.

I den forbindelse var der fremsynede mennesker som tog initiativ til samtidig at få etableret et kabelnet i området.

Læs foreningens kortfattede historie.
Driftstatus